‘Ons nieuwe Roosevelt 2017’

De vakantieweek 2017  ‘Ons nieuwe Roosevelt’

De vakantieweek van 1 t/m 8 juli stond in het teken van de kennismaking met de nieuwe accommodatie, het comfortabele en mooie Rooseveltpaviljoen. Dit is het ‘zorghotelgedeelte’ van het begin 2016 gereedgekomen gebouw Nieuw Hydepark, gelegen op het prachtige landgoed Hydepark in Doorn.

Zaterdag
Na de ontvangst van de gasten (die vrijwel allen tegelijk met de bus vanaf Nijverdal arriveerden) volgde met veel balonnen de openingsceremonie, het maken van de groepsfoto en het dinerbuffet in het restaurant. Het avondprogramma liet al direct zien dat er geen saaie week te verwachten was. De Trotwaarbent liet al swingend een breed repertoire horen, waarbij maar weinigen stil op de stoel bleven zitten en er flink ‘gedweild’ werd.

Zondag
Na het ontbijtbuffet kon men desgewenst een dienst bijwonen in de prachtige kerkzaal.
’s Middags volgde een uitgebreide wandeling (iedere gast in rolstoel) over het landgoed Hydepark en het aangrenzende terrein van Bartiméus. Langs de route was een aantal quizvragen aangebracht met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. In het avondprogramma ging Marion Wesselink aan de hand van vele voorwerpen van vroeger met de gasten terug in de tijd.

Maandag
Na het ontbijt brachten twee bussen ons naar het Dolfinarium in Harderwijk waar genoeg shows en bezienswaardigheden waren om de hele dag te kunnen genieten. De avond kon vrij worden ingevuld.

Dinsdag
De zgn. wensendag.  Aan het begin van de week heeft iedere gast aan kunnen geven hoe die de dinsdag wilde doorbrengen. Winkelen in een nabijgelegen plaats? Een vaartocht op de Vecht of naar Paleis Het Loo? Op bezoek bij in de omgeving wonende familie of vrienden? Gewoon lekker thuisblijven en met een mooi boek op het terras? En ga zo maar door…
Ook nu weer konden vrijwel alle wensen worden gehonoreerd (en vooral wat betreft het vervoer is dat geen eenvoudige opgave).
’s Avonds een optreden van de zanger Dirk Jan Deelen. Niet zomaar een zanger, maar al een aantal jaren een onbetwist succesnummer voor optredens tijdens zorgvakanties in Doorn.

Woensdag
Na het ontbijt en de koffie met alle gasten in een rolstoel op pad voor een wandeling naar de Villa Aardenburg op het landgoed van het Militair Revalidatie Centrum (MRC) in Doorn. Op het prachtige gazon stonden diverse (open) tenten waar in de schaduw kon worden genoten van een uitgebreide high tea. De hele middag kon men ritjes maken in hackneykoetsjes of in een fraaie MG-oldtimer.
Het is bijzonder dat we gebruik konden maken van het terrein van het MRC, van de koetsjes en de oldtimer. Slechts drie of vier organisaties die vakantieweken in Doorn organiseren hebben dat voorrecht.  Dat vloeit voort uit goede contacten en de belangeloze medewerking van inwoners en organisaties in Doorn en Leersum.

Het avondprogramma stond in het teken van ‘Roosevelt got talent’. De gasten konden zich uitleven met (al dan niet voorbereide) optredens . Iedere keer weer een van de hoogtepunten van de week.

ZHN-2015-A (338)

zhn-2015-a-8-kopie

Twee koetsen en een fraaie oldtimer voor rondritten in de omgeving.

Donderdag
Overdag werden de mannen van de vrouwen gescheiden.
De mannen vertrokken ’s morgens naar het zeer uitgebreide Nationaal Militair Museum in Soest.
De vrouwen bleven in het Rooseveltpaviljoen om daar te genieten van de ‘verwendag’, ook wel ‘tutdag’ geheten. Kapsters, schoonheidsspecialistes, visagistes,  manicures en pedicures werden ingevlogen om de vrouwelijke gasten behandelingen te geven.
Ook de bubbelbaden (die de hele week in gebruik waren) draaiden op volle toeren.
En in een parallelprogramma kon men zich uitleven in creatieve bezigheden.
Na terugkeer van de mannen in de loop van de middag lieten de dames (inmiddels in hun mooiste kleding) zich onder applaus van de mannen bewonderen op de catwalk.

Het programma werd daarna vervolgd met het galadiner, waarbij de vrijwilligers in galakleding waren. (Noot: Dat hoeft echt niet om dure haut-couture te gaan; een mooie lange jurk van bijvoorbeeld de kringloop is ook uitstekend. Het gaat erom dat het voor de gasten een onvergetelijk plaatje en unieke sfeer oplevert).
Tussen de gangen door verzorgden helpers een aantal hilarische optredens. (Waarbij een aantal helpers uiteindelijk buiten op het terras belandde in twee tot de rand gevulde zwembadjes…).

Zeer vermeldenswaard is nog dat -evenals voorgaande keren- de bediening belangeloos werd verzorgd door leden van de waterpoloteams van Het Ravijn uit Nijverdal.

zhn-2015-b-9

 

 

 

 


Vrijdag
Na een rustig begin van de dag met een brunch kon de rest van de dag naar eigen keuze worden ingevuld. Spelletjes, fietsen (met gewone en met aangepaste fietsen), een boek lezen op het terras of gewoon niksdoen, allemaal goed voor een kalme en ontspannen dag.
Het laatste avondprogramma werd verzorgd door het Viswijvenkoor uit Gouda.

Zaterdag
De afscheidsdag met de nodige traantjes en tranen…. Al weer vroeg in de bus voor de terugreis, want om 10.00 uur moest het hele huis weer leeg zijn om gereed gemaakt te worden voor een volgende vakantiegroep.

De gehele vakantieweek is op een paar duizend foto’s vastgelegd. Daarvan zijn ruim 900 gebruikt voor een volledig beeldverslag van de week op een dvd.
Alle gasten en vrijwilligers hebben daarvan medio september een exemplaar ontvangen, zodat geldt “Gelukkig hebben we de foto’s nog…”