F.D. Roosevelthuis / Rooseveltpaviljoen

 

Het F.D. Roosevelthuis
Het F.D. Roosevelthuis in Doorn, gebouwd in 1968 en gelegen op het zeer fraaie landgoed Hydepark, is sinds eind 2015 niet meer voor zorgvakanties gebruikt, vooral omdat diverse voorzieningen achtergebleven waren bij de hedendaagse eisen. Het gebouw is inmiddels volledig verdwenen. De vrijgekomen ruimte is ‘teruggegeven aan de natuur’.

zhn-2015-a-3-kopie

Het inmiddels volledig verdwenen F.D. Roosevelthuis

Het Rooseveltpaviljoen, als onderdeel van Nieuw Hydepark
In plaats van het F.D. Roosevelthuis is elders op het landgoed Hydepark  -op het mooiste gedeelte-  een geheel nieuw complex met de naam Nieuw Hydepark gebouwd en begin 2016 in gebruik genomen. Ongeveer de helft van het complex bestaat uit het zorgvakantiehotel met de naam ‘Rooseveltpaviljoen’. De andere helft is in gebruik bij Protestantse Kerken in Nederland (PKN) voor opleidingen, conferenties e.d.
Het is een prachtige accommodatie met veel comfort, waaronder op iedere kamer van het vakantiehotel, zowel voor de gasten als de vrijwilligers, douche- en toiletvoorzieningen en een tv. Het gebouw bevat veel glas, heeft een ruim en bijzonder mooi terras en biedt naar alle kanten een prachtig uitzicht.

DSC_6132 (1024x670)

Nieuw Hydepark / Rooseveltpaviljoen        Hoofdingang voorzijde

Rooseveltpaviljoen: Het terras

Nieuw Hydepark /Rooseveltpaviljoen             Het terras en gazon aan de achterzijde

 

 

 

 

 

 

 

Voor gasten zijn 32 aangepaste kamers beschikbaar, 23 eenpersoons en 9 tweepersoons. Bij een ideale bezetting van het Rooseveltpaviljoen kunnen er dus 41 gasten mee. (Daarnaast kan in het andere deel van het gebouw soms een klein aantal extra kamers worden bijgehuurd).
Zijn er geen 9 echtparen, samenwonenden of vrienden/vriendinnen, die in een tweepersoonskamer geplaatst willen worden, dan worden alleenreizenden niet gedwongen met een ander samengevoegd. De maximale bezetting van 41 gasten in het Rooseveltpaviljoen wordt dan dus niet bereikt.
Het gebruik van een eenpersoonskamer of van een tweepersoonskamer is niet van invloed op de door de deelnemers te betalen bijdrage.